Advies

Advies


De horecasector is een branche die voortdurend in beweging is. Als ondernemer komt u tijdens deze route ongetwijfeld in aanraking met vakgebieden waar u minder of nauwelijks kennis van heeft. Bij Fleuren Horecamakelaars kunt u advies inwinnen, waarbij de uitgangspunten en de kosten vooraf met u worden overeengekomen.

Haalbaarheidsonderzoek

Een ondernemersplan lijkt al snel uitvoerbaar en economisch haalbaar, maar is dat daadwerkelijk zo? Welke mogelijkheden en welke drempels zijn er?

Fleuren Horecamakelaars geeft u inzicht in de haalbaarheid van uw concept, een uitbreidingsmogelijkheid of de aankoop van een nieuw horecabedrijf. Een uitgebreid en helder verslag zal uitkomst bieden of een investering realistisch en haalbaar zal zijn, of juist niet. Ook kunnen verschillende alternatieven vergeleken worden en per alternatief een inzicht in de voor- en nadelen worden gepresenteerd.

Uitbreidingsmogelijkheden

Fleuren Horecamakelaars stelt met u samen een plan op waarbij de gewenste uitbreiding inzichtelijk wordt gemaakt. 

Dit alles wordt uiteraard onderbouwd met onderliggende offertes. In samenspraak wordt er een begroting opgesteld om de keuze met cijfers te onderbouwen. Elke investering zal ook weer terugverdiend moeten worden.

Bedrijfsopvolging

Een bedrijfsoverdracht is een complexe zaak, waar veel vragen bij komen kijken. 

Ontvang ik genoeg voor mijn onderneming? Heb ik voldoende financiële middelen om mijn eigen pensioen veilig te stellen? Zijn mijn opvolgers geschikt om het bedrijf te kunnen leiden?

Fleuren Horecamakelaars adviseert u bij het maken van keuzes en het volgen van de juiste stappen, zodat uw bedrijf op succesvolle en gezonde wijze kan worden voortgezet.

Inrichting/bouw/verbouwing

Het bouwen en/of verbouwen van horecagelegenheden is een vak apart. Bij een restaurant, café, feestzaal of cafetaria zijn hele andere factoren van belang dan bijvoorbeeld bij een bedrijfspand. 

Hier spelen zaken als toegankelijkheid, sfeer, verlichting, akoestiek, beleving en functionaliteit en route een zeer grote rol. Met onze ervaring binnen de horeca, zijn wij u graag van dienst. Zo is het belangrijk dat een project niet alleen vanuit het oogpunt van de eigenaar wordt bekeken, maar ook vanuit de gasten. Wij helpen u graag met de realisering van uw droom.

Business Plan

Een goed begin is het halve werk, maar wat is een goed begin wanneer u voor het eerst een eigen bedrijf wil starten? Het antwoord is simpel, maar de uitvoering des te minder, namelijk een goed onderbouwd ondernemingsplan. 

Fleuren Horecamakelaars adviseert en begeleidt u in deze belangrijke stap. Het ondernemersplan bestaat uit een beschrijving van de situatie en uw onderneming, uw plannen als ondernemers, een uitgebreide marktanalyse en de economische haalbaarheid.

Conflictbemiddeling

Met tal van partijen moeten afspraken worden overeengekomen, vastgelegd en uiteindelijk ook nagekomen. 

De meeste partijen weten hun eigen belangen goed te vertegenwoordigen, daarom is het van groot belang contracten goed te laten checken voordat u zich eraan laat binden. In vele onverwachte situaties kunnen conflicten ontstaan, denk hierbij aan:

  • Conflict tussen huurder/verhuurder
  • Conflict met leveranciers
  • Conflict omtrent contracten
  • Conflict omtrent vergunningen

Dankzij opgebouwde kennis en ervaring zal Fleuren Horecamakelaars u helpen deze conflicten professioneel op te lossen.
Share by: